22. 2. 2013

Pforzheimer Hutte - 02/2013

Na víkend jsme se rozhodli vyrazit trochu pochodit po kopcích. Předpověď počasí vypadala rozumně, lavinová situace skvěle a tak nám nic nebránilo vyrazit se podívat do Stubai - Sellrain, na chatu Pforzheimer Hutte (2308m).

Fotky naleznete zde.


Pforzheimer Hutte (2308m)

Ze St. Sikmund jsme snadno údolím na pohodu došli na chatu Pforzheimer Hutte, kde jsme měli rezervaci – něco, co se nám za celou loňskou sezónu nepovedlo. A obsluha nám i letos potvrdila, že má po zbytek sezóny v podstatě již plno. A to byla půlka února… Zjevně jsme vybrali dobrou oblast. :-)

Druhá část skupiny čítající 4 osoby a dokonce 2 psy rezervaci neměla, ale chatař je nechal přespat za 6E v jídelně. Když vynechám psy a tak i vaření na pokoji dopadlo dobře…

Na chatu jsem dorazili kolem poledne, takže jsme ještě po pivku a obědě stihli dát Schartlkopf (2831m), pohodový kopec tyčící se přímo nad chatou. Difuzní světlo nebylo nic moc, ale sjezd byl naštěstí v totálním prašanu, takže ani tak moc nevadilo, že není vidět…

V neděli jsme se probudili do sluníčka a to nás více než potěšilo. Kolem 8:30 jsme byli ve stopě a vyrazili za naším prvním cílem. Tím se stalo sedlo pod Südlichste Sonnnewand. Krásné lyžování v prašnu nám učarovalo a naštěstí se mně podařilo ukecat skupinku na ještě jeden kopec, resp. sedlo Roßkarscharte (3053m). Z dálky viditelné stopy slibovaly, že výstup bude odměněn. To nám nadšeně potvrdil i jeden rakušan, který už měl sjezd za sebou. Paráda… Robert sjezd přirovnal k malému Valee Blanche. :-) Krásný sníh, krásný svah sklonu 40 st a výhled do údolí. Pivko na chatě před sjezdem k autu pak už bylo jen příjemnou tečkou za krásným víkendem.



Závěr

Nástup na chatu je na pohodu, spíše po rovině a mírně stoupající cestě a to až k dolní stanici nákladové lanovky. Pak se svah zvedne. Okolo chaty je spousta krásných terénů nabízejících pěkné túry. Ovšem ne všechny vrcholy jsou zadarmo. Chata je útulná, během naší návštěvy se o nás staral slovensky mluvící borec, takže jsme se cítili skoro jak v Tatrách. :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat