28. 2. 2013

Pleisenhütte - 02/2013

Na víkend jsme si našli pěkný milý výlet přes Pleisenhütte (1.757m) na Pleisen Spitze (2.569m). Už podle mapy a popisu pohoda, která se nedá zapytlit. No nedá.... Když za 2 dny napadne 80 cm nového sněhu, tak to už pomalu nejsou ani skvělé podmínky na lyžování. Natož na vrcholovou túru.

Takže nic, trochu jsme pobyli na útulné chatě a v neděli jen sjeli dolů a vyrazili polyžovat do GaPa. Rozhodnutí to bylo rozhodně správné, protože to, co jsme v sobotu viděli na vlastní oči na svazích kousek nad chatou jen potvrdila vyhlášená lavinouvá 4 v GaPa.


Pleisenhütte (1.757m) je velmi útulná soukromá chata s prima obsluhou. Aby ne, když chatař je přes týden "ajťák" dole v údolí a o víkendu vyrazí do kopců. Na chatu je v zimě zakázán majitelem lesa přístup motorovými vozidly, takže zásobování se děje po svých na lyžích po přístupové lesní cestě.


Na chatě není ani tekouci voda ani elektřina, takže petrolejky vyvářely úžasnou atmosféru, která se ani na horách tak často nevidí. Kolik napadlo sněhu poznáte podle Čendy, který ho měl doslova až na hlavu a byť je to pes černý, chvílemi nebyl vůbec vidět.

Na chatě bylo překvapivě dost plno. Přestože počasí nebylo vůbec na jedničku. Většina lidí byla na sněžnicích, jen tak si vyrazili na den a noc na výlet.








Žádné komentáře:

Okomentovat